Bild: Εξετάζει πλέον το Grexit η Μέρκελ

Το Grexit εξετάζει πλέον η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα μετά την τριμερή με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες πλέον η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης υποχρεώθηκε να παραδεχθεί αυτό που δεν ήθελε: ότι η ελληνική χρεοκοπία πλέον είναι ασταμάτητη!

Επιχειρώντας να εξηγήσει τη στροφή αυτή της Γερμανίδας Καγκελαρίου η Bild την αποδίδει σε τρεις λόγους: Πρώτον στη δίωρη συνάντηση της Τετάρτης ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αμετακίνητος στην αποδοχή των όρων της Ε.Ε. (π.χ. στην αύξηση του ΦΠΑ). Δεύτερον ότι η ομάδα του ΔΝΤ αποχώρησε χθες από τις συνομιλίες με τον εκπρόσωπο του Ταμείου να μιλά για «μεγάλες διαφορές». Και τρίτον αυξάνεται η πίεση από το εσωτερικό του κόμματός της καθώς αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών του CDU / CSU που απορρίπτουν το ενδεχόμενο βοήθειας δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Bild στο Βερολίνο πλέον συζητούν εντατικά το σχέδιο για το χειρότερο σενάριο και στο τραπέζι βρίσκεται ο τρόπος αντίδρασης στην περίπτωση χρεοκοπίας της Αθήνας. Όπως τόνισε Γερμανός διπλωμάτης στη Bild «η Καγκελάριος της Γερμανίας γνωρίζει ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός» και το άρθρο της γερμανικής εφημερίδα καταλήγει: «Τελικά σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο “κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν προσπαθήσαμε τα πάντα”».