Στη Γενική Διάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Σκουρλέτης-Στρατούλης-Ρωμανιάς

Στην Γενεύη μεταβαίνει η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας προκειμένου να συμμετάσχει και να παρέμβει στην ολομέλεια της 104ης ετήσιας Γενικής Διάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), που διεξάγεται στην πόλη. Τον Υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος θα κάνει και την παρέμβαση, συνοδεύει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά και ο ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς. Οι κ.κ. Σκουρλέτης και Στρατούλης θα έχουν συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Γκι Ράιντερ.

Στη συνάντηση, με τον Γενικό Διευθυντή του ILO, αναμένεται να συζητηθούν εργασιακά θέματα, καθώς και η προώθηση μελετών για τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές αναφορικά με την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Γενεύη, η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ILO, με αντιπροσωπείες διαφόρων κρατών-μελών της Οργάνωσης και με εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων.