Τα 20 λεπτά που μας γύρισαν πίσω στο μνημόνιο

Ξεκάθαρο το μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ: «Μετά την αξιολόγηση είναι δικό σας θέμα τι θα κάνετε»

της Ειρήνης Χρυσολωρά

H περασμένη Κυριακή θα ήταν κανονικά η ημέρα που θα άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την απομάκρυνση του ΔΝΤ. Με το όπλο της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή η αντιπροσωπεία του οικονομικού επιτελείου θα επιχειρούσε να ανοίξει τη σχετική συζήτηση για την «επόμενη ημέρα» στο προγραμματισμένο ραντεβού με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον.
Μόνο που η Κριστίν Λαγκάρντ, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε πρόθεση να μπει στην ουσία για το καυτό θέμα. Ευγενικά αλλά καθαρά η Γαλλίδα, η οποία συνοδευόταν από τον Πολ Τόμσεν, διαμήνυσε στους συνομιλητές της ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΔΝΤ είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση. Δηλαδή, το Μνημόνιο. Το τι θα κάνετε μετά είναι δική σας υπόθεση, διευκρίνισε, συμπληρώνοντας ότι το ΔΝΤ θα υποστηρίξει τη χώρα.
Με το που μπήκε στη συνάντηση η επικεφαλής του Ταμείου εξήγησε ότι έχει στη διάθεσή της μόνο 20 λεπτά. Λογικό αφού η ημέρα της, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΔΝΤ, ήταν γεμάτη τέτοια ραντεβού, κάπου 17 την ημέρα όπως λένε οι πηγές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5170837/ta-20-lepta-poy-mas-prosgeiwsan/