Σοκαρισμένος από τις προτάσεις των δανειστών δήλωσε ο Ευ.Τσακαλώτος στον Πολ Μέισον

Σοκαρισμένος από τις προτάσεις των δανειστών δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον γνωστό Βρετανό δημοσιογράφο Πολ Μέισον και το Channel 4.  Ο κ. Τσακαλώτος, όπως αναφέρεται στη συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει  τη δημοκρατική οδό ή θα είναι ένας θεσμός για τους πλούσιους.

«Πρέπει ν’ αποφασίσει αν θα ακολουθήσει την δημοκρατική οδό, την ευέλικτη οδό, την οδό που ενσωματώνει την κοινωνική αλλαγή, που ενσωματώνει την προσδοκία των απλών ανθρώπων ότι η δημοκρατία μετράει και ότι μπορεί να αλλάξει τα πράγματα ή να αποφασίσει ότι είναι ένας θεσμός για τους πλούσιους» υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος.

Όσον αφορά στην αντίδραση των αγορών, υπογράμμισε ότι υπάρχει αβεβαιότητα αλλά η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να την μειώσει, γιατί είναι υπέρ της Ευρώπης. «Πιστεύουμε σε μια διαφορετική Ευρώπη. Είμαστε συστημικά υπέρ της Ευρώπης, γιατί πιστεύουμε ότι η διάλυση της Ευρώπης και η διάλυση της Ευρωζώνης θα οδηγήσει σε πολύ κακές πολιτικές, σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις και στον εθνικισμό», προειδοποίησε.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει στη συνέντευξη πεπεισμένος ότι, αν επικρατήσει τελικά η λογική, υπάρχουν πιθανότητες για μια καλή λύση.