ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να υλοποιήσουν συμφωνία

«Το παρόν κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή συμφωνία γιατί δεν διαθέτει τις υποκειμενικές και αντικειμενικές δυνατότητες» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά το κλείσιμο της συζήτησης στη συνάντηση της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι «οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ, και βέβαια στους ΑΝΕΛ, δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις της κοινωνίας και στην ευρωπαϊκή προοπτική», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθούν εθνικές εκλογές εντός του έτους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στα οικονομικά των κομμάτων τονίζοντας ότι σύμφωνα με στοιχεία του κόμματος, για το 2015, από τα 6,3 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης των κομμάτων, το Ποτάμι θα πάρει μόλις 85.000 ευρώ, δηλαδή το 1,3% του ποσού, όταν η ΔΗΜΑΡ θα πάρει 400.000 και οι ΑΝΕΛ 500.000.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα, ο Πρόεδρος του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «ο ρόλος του Ποταμιού στη νέα εποχή προβλέπεται καθοριστικός, γιατί στο στάσιμο ελληνικό πολιτικό τοπίο ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και τώρα, εφαρμόζει μόνο την κακή πολιτική των παλιών κυβερνητικών κομμάτων. Από αυτή την πολιτική περιδίνηση το Ποτάμι θα κρατηθεί μακριά, γιατί συνομιλεί με το μέλλον και όχι με τους παρηκμασμένους πολιτικούς σχηματισμούς».

Αναφορικά με την επικείμενη συμφωνία στη συνδιάσκεψη επιβεβαιώθηκε η απόφαση να στηριχθεί η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά να συνεχιστεί η σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.