Bild: Η Μέρκελ θέλει να σώσει την Ελλάδα με κάθε κόστος

Η Καγκελάριος θέλει οπωσδήποτε συμφωνία με την Αθήνα, υποστηρίζει δημοσίευμα της Bild ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική φάση, όπως φαίνεται,  της διαπραγμάτευσης.  «Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εργάζεται με όλη της τη δύναμη για μία συμφωνία με την Αθήνα, με κάθε κόστος», αναφέρει ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της Bild.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «το απόγευμα της (σ.σ. περασμένης) Δευτέρας η Μέρκελ διερευνούσε επί τρεις ώρες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στην Καγκελαρία μαζί με τη Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον Διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ για το πως μπορεί κανείς να κρατήσει τους Έλληνες στην Ευρωζώνη».

Κατά την Bild, η διάσωση της Ελλάδας είναι κορυφαία προτεραιότητα για τη Μέρκελ, γι’ αυτόν τον λόγο διαφωνεί έντονα και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δεν θέλει να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, αν η χώρα δεν εκπληρώσει πρώτα τις δεσμεύσεις της. «Η Καγκελάριος Μέρκελ είναι έτοιμη να δώσει ακόμα περισσότερη βοήθεια. Ακόμα και αν αντιμετώπιζε στο τέλος ένα ακόμα κούρεμα χρέους» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Με δήλωσή του στη Bild, το στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, Άξελ Σέφερ ανέφερε πως «o Έλληνας ασθενής βρίσκεται λίγο πριν την ανακοπή καρδιάς» και πως «η μοίρα της Ελλάδας κρέμεται από μία κλωστή».