Στο Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου ο Ν.Ξυδάκης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στα έργα συντήρησης που πραγματοποιούνται στο πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι, εν όψει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία προβλέπει τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Τατοΐου καθώς και τον καθορισμό χρήσεων στην περιοχή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε πως “είναι ενθαρρυντικό ότι σε αυτόν τον επί πολλά έτη εγκαταλελειμμένο ιστορικό χώρο, εξελίσσεται σήμερα πολυσήμαντη σωστική και αναστηλωτική εργασία, καθώς και ένα μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης”.

Ο κ. Ξυδάκης περιηγήθηκε στο παλιό συγκρότημα κατοικιών και εργαστηρίων, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ευγενία Γατοπούλου και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατ. Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων Ορέστη Βαβατσιούλα.

Στο τέλος της επίσκεψής του, ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε πως “σε αυτόν τον μνημειακό πυρήνα υπάρχει κτιριακό απόθεμα το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει μια πρώτη σημαντική εστία για την αξιοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Τατοΐου, καθώς θα εξελίσσεται ταυτόχρονα η αξιοποίηση των καλλιεργειών και των παραγωγικών δράσεων”.