Κουρουμπλής: «Με ρήξη δεν θα χάσουμε μόνο εμείς, αλλά και η ίδια η Ευρωζώνη»

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους εταίρους ότι μια ρήξη θα είναι καταστροφική και απρόβλεπτη τόσο για τους ίδιους όσο και για την ίδια την Ευρωζώνη την οποία θα θέσει σε κίνδυνο, απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρούμπλης. «Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι  Δεν έχουμε να χάσουμε μόνο εμείς από μια ρήξη αλλά από ποιον θα πάρουν τα 350 δισ. ευρώ θα μας καταλάβουν;» διερωτήθηκε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πολύ σωστά είπε ο κ. Γιούνκερ ότι δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες και βεβαίως θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι και σε αυτούς θα υπάρχουν συνέπειες, όχι μόνο οικονομικές και πολιτικές, αλλά στη δομή της ίδιας της Ευρώπης και στο ευρώ και να υπάρξει συνέχεια που θα προκύψει και σε άλλη χώρα».

Ο Υπουργός Υγείας εκτίμησε επίσης ότι θα βρεθεί λύση διότι θα κυριαρχήσει η λογική, ενώ ζήτησε να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους. «Είχαν μάθει οι Γερμανοί να δίνουν εντολές. “Μιλούσαμε με τον υπουργό και έπρεπε να πάρει το ΟΚ για το κάθε τι από την τρόικα” μου είπαν παράγοντες του Υπουργείου. Αυτά τελείωσαν» σημείωσε με νόημα ο κ. Κουρουμπλής και επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν θα δεχθεί να μας υποβαθμίσουν στο επίπεδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, θεωρούν ότι ζούμε πέραν των δυνατοτήτων μας είναι εκτός λογικής αυτό».

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τους δανειστές «να μην ταπεινώσουν το ελληνικό λαό γιατί είναι μια χώρα με ιστορία και πολιτισμό. Το ’40 ο λαός ακολούθησε τη δημοκρατία και την ελευθερία» και εκτίμησε ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρουν την ευθύνη να μετατρέψουν την αριστερή κυβέρνηση σε αριστερή παρένθεση, καθώς ο Πρωθυπουργός θα φέρει συμφωνία που θα δίνει προοπτική στη χώρα.

Καταλήγοντας κληθείς να σχολιάσει το θέμα της Έλενας Παναρίτη, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «άνθρωποι που έχουν το γνωστικό πεδίο πρέπει να αξιοποιούνται».