Σαράντα τρεις «βολές» κατά Παναρίτη

Εκφράσθηκε και οργανωμένα η δυσφορία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το διορισμό της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Έτσι, σε κοινή τους επιστολή, 43 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι πληροφορήθηκαν με κατάπληξη πως η Έλενα Παναρίτη «ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει – και με βάση την οποία εξελέγη – ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκφράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της».

Το κείμενο υπογράφουν οι Γιώργος Ακριώτης, Λίτσα Πασχαλίδου- Αμανατίδου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτoυ, Φωτεινή Βάκη, Γιάννα Γαϊτάνη, Στάθης Γιαννακίδης, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Κωστής Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ηλίας Ιωαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Xρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Bασίλης Κυριακάκης, Δανάη Κωστοπούλου -Τζήκα, Βάσω Λέβα, Νίκος Μανιός, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Νίκος Φίλης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Έλενα Ψαρρέα, Γιώργος Ψυχογιός.

Νωρίτερα, ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος δήλωσε, με τη σειρά του, στο σταθμό ΣΚΑΪ ότι «πρόκειται για μια άστοχη κίνηση του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος είναι συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι μέλος του κόμματος». «Δεν είναι καλό ούτε για την κ. Παναρίτη, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.

«Το θέμα Παναρίτη παραμένει εκ των πραγμάτων ανοιχτό και θα εξεταστεί με τους κανόνες που προβλέπονται μετά την υπογραφή, την ψήφιση και την διαδικασία υλοποίησης της συμφωνίας» δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επανήλθε στο θέμα, καθώς το Σάββατο είχε επίσης εκφράσει αρνητική άποψη, ζητώντας την επανεξέταση του διορισμού της, κάτι που πολύ πιο κατηγορηματικά είχε ζητήσει ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι καυστικό ήταν το σχόλιο και της Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα ενώ ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναπαρήγαγε το tweet του κ. Παπαδημούλη, δημιουργώντας την αίσθηση ότι ενστάσεις έχει και το Μαξίμου.

Από την άλλη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος δήλωνε: «Στην επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ μπήκαν οι ίδιες αριστερές παράμετροι; Η Παναρίτη μας μάρανε; Καλύτερα να είναι δίπλα στην Λαγκάρντ η Παναρίτη παρά ο Λεουτσάκος ή ο Φίλης», αν και επεσήμανε ότι διαφωνεί κι αυτός με την επιλογή της.