Στρατούλης: Έτοιμη η 13η σύνταξη

Ετοιμη είναι η διάταξη για τη 13η σύνταξη και δεν πρόκειται να μετατεθεί για το 2016 σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σήμερα στο MEGA.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα γίνουν απολύτως σεβαστά, ενώ σε ό,τι αφορά τα εφάπαξ έκανε γνωστό ότι είναι θέμα ημερών η τελική πρόταση και ότι θα κινηθούν «περίπου στα επίπεδα του 2013».

Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, είπε ότι δεν θα δοθεί παράταση και ότι από τα έσοδα θα καλυφθεί το κενό στα ταμεία.

Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι έχει παγώσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. Για να λήξει και τυπικά το θέμα θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική διάταξη η οποία θα περάσει στο νομοσχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μετά τη συμφωνία.

Για το θέμα της ρύθμισης οφειλών ανέφερε  ότι «η ροή πάει για 1,5 δισ. το οποίο θα καλύψει το κενό στα ταμεία. Δεν θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων».
Ερωτηθείς για την Κεντρική Επιτροπή που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο ο κ. Στρατούλης σχολίασε ότι «θα κάνουμε μία πολύ ουσιαστική κουβέντα. Η όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι συμβατή με αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ»