Στρατούλης: Ό,τι και να συμβεί προτεραιότητα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις

Στην διαβεβαίωση ότι τα θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα γίνουν απολύτως σεβαστά, προχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σήμερα το πρωί με δηλώσεις του στο MEGA. “Ό,τι και να γίνει προτεραιότητα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις”, δήλωσε με νόημα ο κ. Στρατούλης και χαρακήρισε υπαρκτό το σενάριο της στάσης πληρωμών.

Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι δεν θα δοθεί παράταση και από τα έσοδα που θα εισπραχθούν θα καλυφθεί το κενό στα Ταμεία. «H ροή πάει για 1,5 δισ. το οποίο θα καλύψει το κενό στα ταμεία. Δεν θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων» σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ακόμη μια φορά ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις έχει παγώσει, ενώ για την 13η σύνταξη τόνισε ότι δεν θα μετατεθεί για το 2016, καθώς «η διάταξη είναι έτοιμη».

Ερωτηθείς για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο στο Κάραβελ, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε μία πολύ ουσιαστική κουβέντα. Η όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι συμβατή με αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω από την κουβέντα η Κεντρική Επιτροπή θα ζητεί από την Κυβέρνηση ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ακυρώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν είχε ως στόχο τον ταξίαρχο, αλλά «ήθελε να απευθύνει ένα μήνυμα στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας ότι δουλειά της είναι να καταπολεμά το κοινό έγκλημα και όχι να σταματά πορείες».