Νέο «επεισόδιο» μεταξύ Ζ. Κωνσταντοπούλου και ΜΜΕ, αυτήν τη φορά (video)

Τα ΜΜΕ ήταν αυτά που βρέθηκαν την Πέμπτη στο στόχαστρο της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.  Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για παραπληροφόρηση από τα κανάλια, αναφερόμενη στο περιστατικό με τον υψηλόβαθμο αξιωματικό της Αστυνομίας έξω από την Βουλή την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι αυτό που ζήτησε είναι να μην εμφανίζεται το κοινοβούλιο εχθρικό στους πολίτες, ακόμη και όταν αυτοί διαμαρτύρονται απέναντι στους υπουργούς.

Σας κατηγορούν πως θίξατε έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η ερώτηση που έκανε ο δημοσιογράφος του Star, Βαγγέλης Γκούμας, ο οποίος άκουσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου να του απαντά με άλλη ερώτηση: «Εσείς ποιος είστε; Πώς λέγεστε;».

«Το να με εμποδίζετε να μπω στην εκδήλωση είναι παραβίαση των δικών σας υποχρεώσεων».

Όταν ο Βαγγέλης Γκούμας είπε «δεν μπορούμε να ρωτήσουμε ως δημοσιογράφοι γι’ αυτό το περιστατικό;», η Πρόεδρος της Βουλής τον διέκοψε και τον ρώτησε «από ποιο Μέσο είστε;», ενώ στη συνέχεια του είπε: «Θα φροντίσετε να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα για όλη την παραπληροφόρηση που έχει μεταδώσει ο σταθμός σας».

Σε δεύτερη δήλωσή της κατήγγειλε ορισμένα ΜΜΕ για πρωτοφανή επιχείρηση παραπληροφόρησης, καθώς και ότι έχουν οργιωδώς επωφεληθεί κατά την μνημονιακή περίοδο, αφού την ώρα που καρκινοπαθείς δεν είχαν φάρμακα, αυτές οι επιχειρήσεις δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

«Ο τρόπος αντίδρασης της Προέδρου της Βουλής ήταν περισσότερο θυμικός και τηλεοπτικός», δήλωσε πάντως νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Υπήρξε υπέρβαση αρμοδιοτήτων και από τις δυο πλευρές», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης. Σημείωσε πως η κ. Κωνσταντοπούλου είχε επί της ουσίας δίκιο αλλά η παρέμβασή της έπρεπε να γίνει μέσω του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αποστάσεις από τη στάση της κ. Κωνστατοπούλου πήρε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. «Υπήρξε μια υπερβολή από τα ΜΜΕ, αλλά και εμείς πρέπει να προστατεύουμε το θεσμό», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.