Bloomberg: Διάγγελμα Μέρκελ μετά την συμφωνία με την Ελλάδα

Με διάγγελμα θα απευθυνθεί στον γερμανικό λαό η Άνγκελα Μέρκελ αμέσως μετά την σύναψη συμφωνίας με την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Η κ. Μέρκελ θα επιχειρήσει με αυτό τον τρόπο να εξηγήσει γιατί είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας η – εκ νέου – διάσωση της Ελλάδας ώστε να κάμψει τις αντιρρήσεις, που αυτή τη στιγμή «μετρώνται» στο ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα απευθύνει το διάγγελμα αμέσως μόλις ανακοινωθεί η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, με όρους που εκείνη πιστεύει πως της δίνουν τα επιχειρήματα να την «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, επικαλούμενο δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους. Βασικό της επιχείρημα άλλωστε είναι ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα προκαλούσε ανυπολόγιστο κίνδυνο και ρίσκο που θα οδηγούσε σε γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Η επιθυμία της Καγκελαρίου να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, πάντως, έρχεται σε αντίθεση με το πολιτικό κλίμα στη χώρα προς το πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «κατηγορείται» πως με πολιτικά τερτίπια καθυστερεί τη διαδικασία, σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Οι Βουλευτές της Γερμανίδας Καγκελαρίου που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα υπολογίζεται πως είναι 100 τον αριθμό, από τους 311 συνολικά.