ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Για συμφωνία σε δύο φάσεις μίλησε ο Πρωθυπουργός

Μαραθώνια ήταν και η νέα συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα η οποία διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες.  Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης. Παρών ήταν και ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε μια επί της ουσίας ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και για το κοινοβουλευτικό έργο. Όπως φαίνεται, διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η συμφωνία θα προχωρήσει σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση είναι η τρέχουσα και μπορεί να καταλήξει σύντομα σε συμφωνία για την επανεκκίνηση της χρηματοδότησης. Η δεύτερη φάση, με βάση τη συζήτηση που έγινε, θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, δηλαδή μέσα τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο. Θα πρέπει δε σε αυτήν την δεύτερη φάση να συζητηθεί και να υπάρξει συμφωνία και για το θέμα του χρέους.

Πάντως, όπως τονίστηκε, οι κόκκινες γραμμές παραμένουν και σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται τις ομαδικές απολύσεις, διεκδικεί την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ενημέρωση που έγινε στο προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τους όρους των αποκρατικοποιήσεων στα γνωστά πεδία.