Φίλης: "Αν οι εταίροι θέσουν τελεσίγραφο τότε ο λαός θα απαντήσει με δημοψήφισμα"

Μια συμφωνία χωρίς προαπαιτούμενα και με λύση του δυσβάσταχτου δημοσίου χρέους της χώρας επιζητεί η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, ο οποίος σε νέες του σημερινές δηλώσεις τόνισε πως η χώρα μας δεν ζητά «νέα δάνεια», αλλά «αναπτυξιακή βοήθεια».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι απόλυτα βέβαιος ότι η συμφωνία που θα κατατεθεί στη Βουλή, με την εισήγηση του Πρωθυπουργού, θα ψηφιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα από την κυβερνητική πλειοψηφία και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει μια συμφωνία που θα θέτει τέλος στα προαπαιτούμενα και τουλάχιστον, θα προδιαγράφει λύσεις για το υπέρογκο δημόσιο χρέος και την χρηματοδότηση-ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φίλης υποστήριξε πως αν οι εταίροι παρουσιάσουν στην Ελλάδα ένα «τελεσίγραφο» και απαιτήσουν τη συναίνεσή της, τότε θα κληθεί να «απαντήσει ο λαός» με δημοψήφισμα και όχι με προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Παράλληλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να θέσει το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με στόχο τη σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup στη συνέχεια.