«Όχι» Κωνσταντοπούλου στην μεταφορά διαθεσίμων της Βουλής στην ΤτΕ

Η Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας τα διαθέσιμα του Κοινοβουλίου. Αυτό αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το θέμα τέθηκαν, εμμέσως πλην σαφώς, από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη κατά τη θυελλώδη κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη το βράδυ.

Ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος έγινε δέκτης εντονότατης κριτικής από σειρά στελεχών του κόμματος, μεταξύ των οποίων και της κ. Κωνσταντοπούλου για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Βουλής άφησε αιχμές ότι και η ίδια δεν στηρίζει επαρκώς την προσπάθεια της κυβέρνησης, αναφερόμενος ουσιαστικά στο θέμα των διαθεσίμων.

« Η Βουλή δεν είναι Δημόσια Επιχείρηση για να σας δώσει τα λεφτά» φέρεται να απάντησε έντονα η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου. Επεσήμανε, δε, ότι αν η κυβέρνηση επιθυμούσε τα διαθέσιμα του Κοινοβουλίου θα έπρεπε να ακολουθηθεί άλλος δρόμος  πλην της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, διευκρινίζοντας όμως ότι ακόμη και έτσι να είχε γίνει, η απάντησή της θα ήταν και πάλι αρνητική.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου επιχειρηματολόγησε ως προς την αρνητική στάση λίγη ώρα αφού αποχώρησε από την συνεδρίαση ο κ. Δραγασάκης. Εντούτοις, η είδηση «κυκλοφόρησε» λίγη ώρα μετά την ανάρτηση στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης facebook του κ. Δραγασάκη στην οποία ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης «θύμιζε» ότι υπάρχει «συλλογική ευθύνη». «Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συλλογικής ευθύνης» έγραψε ο κ. Δραγασάκης επισημαίνοντας ότι «είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα».