«Συμφωνία ντροπής και υποταγής» ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με Siemens, δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης

«Συμφωνία ντροπής και υποταγής» χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ελληνικού δημοσίου και Siemens ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Μιλώντας σήμερα στη Βουλή ομολόγησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ακύρωσή της και αποκάλυψε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη εγκατασταθεί ειδική ομάδα που εργάζεται και ερευνά το συγκεκριμένο σκάνδαλο Siemens.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου τόνισε ότι το θέμα των «μαύρων» ταμείων του γερμανικού κολοσσού αλλά και του συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της νέας κυβέρνησης γι’ αυτό και η «επιτροπή που έχει εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει την υπόθεση και το ύψος της πραγματικής αποζημίωσης του Δημοσίου».

Καταλήγοντας, παραδέχθηκε πως η καταγγελία του συμβιβασμού δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς η εκταμίευση της αποζημίωσης που είχε συμφωνηθεί έχει ήδη ξεκινήσει ωστόσο όμως παρατήρησε ότι «ο πολιτικός και νομικός χειρισμός δεν ήταν αυτός που έπρεπε να είναι».