Καμμένος: «Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνια»

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα μνημόνιο, καθώς έχει πάρει λαϊκή εντολή για να σταματήσει την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνια και τόνισε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Τσίπρα. Την κυβέρνηση αυτή που πήρε λαϊκή εντολή να σταματήσει τα μνημόνια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε ότι εκφράζει αυτή την άποψη εκ μέρους του συνόλου της κυβέρνησης.

«Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει καλή θέληση από την μεριά της Ευρώπης να υπάρξει συμφωνία. Έχουμε καταθέσει σε όλους τους τομείς, στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία, στην ανάπτυξη, στην ενέργεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, συγκεκριμένες προτάσεις που αν υπάρξει καλή θέληση από τη μεριά της Ευρώπης θα τις δεχθούν. Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα γονατίσει και θα πάει σε εκλογές» σημείωσε με νόημα ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς για το αν σε περίπτωση που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμείνει στην ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος και ζητήσει νέο μνημόνιο για να δοθεί και άλλο δάνειο στην Ελλάδα, το κόμμα του θα ψηφίσει «ναι», ο κ. Καμμένος ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ούτε η κυβέρνηση. Εμείς δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Ήδη στο Υπουργείο Άμυνας έχουμε ανοίξει και τα 84 δισ. τις προμήθειες της εποχής 1998-2003. Οι περισσότερες από τις προμήθειες από την Ευρώπη, κυρίως από τη Γερμανία, είναι με μίζες. Οι μίζες αυτές έχουν αποδειχθεί».