Καταθέτουν σήμερα Σημίτης - Βενιζέλος στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Καταθέτουν σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των μιζών των εξοπλιστικών προγραμμάτων με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Τόσο ο κ. Σημίτης όσο και ο κ. Βενιζέλος καλούνται στο ακροατήριο μετά από απόφαση του δικαστηρίου με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου για κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 20 Μαΐου αναμένεται να καταθέσουν στο δικαστήριο και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ και συγκεκριμένα οι Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου. Επιπροσθέτως, οι στρατιωτικοί, οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της επίμαχης περιόδου κλήθηκαν για τις 27 Μαΐου, οπότε και αναμένεται να εξεταστούν από το δικαστήριο.

Ο κ. Σημίτης, η κ. Παπανδρέου αλλά και ο κ. Βενιζέλος είχαν παρουσιαστεί στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση η οποία αναβλήθηκε. Τότε ο Άκης Τσοχατζόπουλος βλέποντας τους πρώην συντρόφους τους στο ΠΑΣΟκ τους πλησίασε και αντάλλαξε μια τυπική χειραψία μαζί τους.

«Γεια σου πρόεδρε» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τείνοντας το χέρι του. «Γεια σου Άκη» απάντησε ο Κώστας Σημίτης. Στον κ. Βενιζέλο, ο πρώην Υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος απευθύνθηκε λέγοντάς του: «Γεια σου Βαγγέλη», ενώ περισσότερη διάρκεια είχε η συνομιλία του με τη Βάσω Παπανδρέου. Από το δικαστήριο απουσίαζε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό.

Με αφορμή την κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του κατηγορούμενου πρώην Υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι ο ίδιος, ως υπερασπιστής, θεωρεί ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στη διαδικασία που διεξάγεται.

Αντίθετα, η πλευρά του πρώην Υπουργού και συγκεκριμένα ο συνήγορος του κ. Ιωάννης Παγορόπουλος θεωρεί ότι η κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ και η κατάθεση των συγκεκριμένων προσώπων θα βοηθήσει το δικαστήριο στην ανεύρεση της αλήθειας. Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία για την εκτέλεση εξοπλιστικών προγραμμάτων.