Γ. Σακελλαρίδης: Στόχος μας στο Eurogroup η πιστοποίηση της προόδου που έχει συντελεστεί

Την πιστοποίηση της «σημαντικής προόδου» που έχει συντελεστεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ως στόχο της κυβέρνησης στο σημερινό Eurogroup. Απαντώντας στο ενδεχόμενο τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης να μην είναι τα επιθυμητά, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι plan B δεν υπάρχει «από τη στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και σήμερα δεν τελειώνει τίποτα».

Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση αν αύριο η κυβέρνηση θα αποπληρώσει κανονικά μια ακόμη δόση στο ΔΝΤ, επανέλαβε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της προς το εξωτερικό». Σχετικά με το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστήριξε ότι “η συμφωνία θα πρέπει να κινείται μέσα στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει η λαϊκή εντολή” και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν φοβάται τη λαϊκή βούληση, αντιθέτως πιστεύει ότι η λαϊκή βούληση είναι σύμμαχός της σε αυτήν τη διαδικασία».

Επιπροσθέτως, ξεκαθάρισε ότι το δημοψήφισμα είναι μια διαδικασία με την οποία ο λαός εκφράζεται με τρόπο δημοκρατικό και εγκρίνει ή απορρίπτει μια απόφαση της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «σίγουρα δεν είναι όπλο των δειλών», απορρίπτοντας τη σχετική θέση που εξέφρασε ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.