Βild: Οι Τσίπρας - Τσακαλώτος στο Μαξίμου, ο Βαρουφάκης στην Αίγινα

Για τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πάνω στο πλοίο για την Αίγινα, το Σάββατο, μίλησε στην πρωινή εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας Bild Λιάνα Σπυροπούλου, η οποία έκανε λόγο για τυχαία συνάντηση καθώς, όπως είπε, μετέβαινε μαζί με το συνεργείο στο νησί για να κάνουν ρεπορτάζ για το κατά πόσο οι ντόπιοι καταστηματάρχες κόβουν αποδείξεις καθώς, όπως είπε, πρόκειται για ένα νησί όπου μεταβαίνουν συχνά ο σημερινός πρωθυπουργός καθώς και κορυφαίοι υπουργοί της τωρινής κυβέρνησης.

Όπως είπε, ο Υπουργός είχε βρει καταφύγιο στη γέφυρα του πλοίου για να μην τραβά την προσοχή, το συνεργείο τον εντόπισε, ήταν ευγενέστατος και δέχτηκε να φωτογραφηθεί. Η Λ. Σπυροπούλου επεσήμανε ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις και για αυτό υπάρχει μόνο φωτορεπορτάζ. Εντούτοις, η δημοσιογράφος τόνισε ότι αποτελεί  είδηση και μόνο ότι στο Μαξίμου γινόταν συνάντηση ανάμεσα στον Α. Τσίπρα και στον Ε. Τσακαλώτο και ο κ. Βαρουφάκης βρισκόταν στην Αίγινα.

Διευκρίνισε ότι τελικά το ρεπορτάζ για τις αποδείξεις δεν έγινε ποτέ. Και συμπλήρωσε έχει εξηγήσει τους 2,5  – 3 μήνες που συνεργάζεται με την εφημερίδα στους Γερμανούς συναδέλφους και έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν ότι «είναι λάθος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την Ελλάδα. Ενδεχομένως έπρεπε να βρεθεί ένας Έλληνας στην εφημερίδα να τους πει κάποια πράγματα πιο ουσιαστικά», σημείωσε.