Επίθεση Γ. Παπανδρέου σε Βενιζέλο για Κάννες

Σκληρή επίθεση κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, αναφορικά με τον ρόλο του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση των Καννών και τα σχόλιά του για τη συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σημειώνεται πως ο κ. Βενιζέλος «πρέπει να είναι προσεκτικός» όταν αναφέρεται στο δημοψήφισμα και στις Κάννες «εκεί που», όπως τονίζει, «ο ρόλος του έγινε απόλυτα γνωστός». Μεταξύ άλλων, το Κίνημα καταλογίζει στον κ. Βενιζέλο «συμπόρευση με εξωγενείς δυνάμεις» που χρησιμοποίησαν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία «ως αφορμή προσωπικών διευθετήσεων και τελικά, προς βλάβη της δημοκρατικής παράταξης. Για να ακολουθήσουν όλα όσα ακολούθησαν».

Σε ό,τι αφορά τα σχόλια του κ. Βενιζέλου για τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα, η ανακοίνωση επισημαίνει στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως, όταν επιχειρεί να συνδέσει τα των Καννών και του δημοψηφίσματος με συνειρμούς για τον κ. Τσίπρα και μια επιβεβλημένη επίσκεψη για τη στήριξη της χώρας και μόνο, να έχει υπόψη του ότι αυτό δεν συγκρίνεται, σε καμία περίπτωση με την πλήρη ταύτιση που επέβαλε ο ίδιος στη δημοκρατική παράταξη «με τη δεξιά διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά».