Πλησιάζει στον πλανήτη μας ο Θεός του «Χάους»-Ο γιγαντιαίος αστεροειδής που θα γίνει ορατός με γυμνό μάτι

Αυτή την εβδομάδα, ένας γιγαντιαίος αστεροειδής που έχει πάρει το όνομά του από τον Αρχαίο Αιγυπτιακό Θεό του «Χάους», θα γίνει ορατός αφού θα περάσει κοντά από τη Γη.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύγκρουσης, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού ο αστεροειδής θα πετάξει πολύ μακριά και συγκεκριμένα, περίπου 43 φορές την απόσταση από τον πλανήτη μας έως το φεγγάρι.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής, γνωστός ως 99942 Apophis, έχει πλάτος 340 μέτρων, που είναι περίπου το ύψος του Πύργου του Άιφελ, και θα ταξιδεύει με ταχύτητα σχεδόν στα 25.000 μίλια/ώρα όταν πετάξει πάνω από τη Γη.

Θα έρθει μέσα σε 10.471.577 μίλια μακριά από την επιφάνεια της Γης, μέσα στο δαχτυλίδι κάποιων από τους δορυφόρους του πλανήτη μας και τα διαστημικά οχήματα που βρίσκονται σε τροχιά.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει μικρούς αστεροειδείς, της τάξεως των 5-10 μέτρων, που πετούν γύρω από τη Γη σε παρόμοια απόσταση, αλλά είναι σπάνιο να περάσει τόσο κοντά ο αστεροειδής αυτού του μεγέθους.

Η NASA εξηγεί ότι ο Apophis θα περάσει τόσο κοντά που θα μπορούσε να επηρεαστεί η βαρύτητα της Γης. Ο αστεροειδής θα είναι ορατός από τη Γη με γυμνό μάτι, και θα εμφανιστεί σαν ένα στίγμα του φωτός που διαπερνά τον ουρανό.