Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Video

Σειρά δράσεων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προβολή του προγράμματος της, προεκλογικά.

Σε video, που αναρτήθηκε από τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει τους βασικούς άξονες της πολιτικής του κόμματος για το Περιβάλλον επισημαίνοντας πως όλοι μας είμαστε θεματοφύλακες το μοναδικού ελληνικού περιβάλλοντος. «Το μοναδικό αυτό ελληνικό περιβάλλον δεν μας ανήκει. Είμαστε οι θεματοφύλακές του. Είναι το χρέος μας στις γενιές που πέρασαν κι η παρακαταθήκη μας στις γενιές που θα έρθουν. Είναι ένας πλούτος εθνικός τον οποίο δεν έχουμε δικαίωμα να καταναλώσουμε αλλά υποχρέωση να διατηρήσουμε.

Το ελληνικό περιβάλλον υπήρξε θύμα του τρόπου με τον οποίον αναπτύχθηκε η χώρα, αλλά και των διαχρονικών αδυναμιών του ελληνικού κράτους. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής είναι ακόμη πιο ευάλωτο. Το βιώσαμε αυτό με τις πρόσφατες εθνικές τραγωδίες στην Μάνδρα και στο Μάτι, αλλά και παλαιότερα με τις πυρκαγιές του 2007» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, πως παρακολουθεί από κοντά τα θέματα περιβάλλοντος από τότε κιόλας, που πρωτοεξελέγη βουλευτής.


«Διετέλεσα Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος για μια διετία. Βρέθηκα δίπλα στους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από τις μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές. Γνώρισα στις περιοδείες μου πλήθος ανθρώπους, προπαντός νέα παιδιά, με βαθιά ευαισθησία για το φυσικό μας περιβάλλον. Συμμερίζομαι την αγάπη τους γιατί κι εγώ έχω σκαρφαλώσει στα ελληνικά βουνά και περπατήσει τα φαράγγια μας. Κι έχω καθαρά στο μυαλό μου ότι η μόνη πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει πραγματικό πλούτο στη χώρα μας, στηρίζεται στο σεβασμό στο περιβάλλον και στη βιώσιμη ανάπτυξη» λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «οι παγκόσμιες κλιματικές και τεχνολογικές εξελίξεις επιβάλλουν σήμερα μια συνολική αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου, για να προσελκύσουμε πράσινες επενδύσεις και να δημιουργήσουμε πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας. Με στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον άνεμο και τον ήλιο, που με αφθονία διαθέτουμε. Με ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών και των κτιρίων, για την οποία προβλέπουμε μεγάλες φορολογικές απαλλαγές.

Με ισχυρά κίνητρα για να φέρουμε και στην Ελλάδα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και να μειώσουμε τη ρύπανση που αναπνέουμε. Με προώθηση της ανακύκλωσης στην πηγή, της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, του δραστικού περιορισμού των πλαστικών μίας χρήσης και της επεξεργασίας των υπολειμμάτων των απορριμμάτων για την παραγωγή ενέργειας. Δράσεις που θα υλοποιηθούν προπαντός με συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα ώστε να έχουμε γρήγορο και οικονομικό αποτέλεσμα.

Θέτοντας οριστικό τέλος στην άναρχη δόμηση με μια σύγχρονη έξυπνη και φιλική προς τον πολίτη χωροταξική πολιτική. Με οργανωμένα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών στα δάση, αλλά και ενεργής, παραγωγικής τους διαχείρισης, ώστε να συνδυάζουμε αρμονικά την προστασία του δάσους με την οικονομική βιωσιμότητα των ορεινών περιοχών. Αναδιοργανώνοντας την πολιτική προστασία, με έμφαση στην πρόληψη και στην έγκαιρη προειδοποίηση των πολιτών με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.»

Όπως επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, η πολιτική της ΝΔ ξεπερνά την παλιά αντίληψη που φέρνει σε αντίθεση την οικονομική ανάπτυξη με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. «Ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας είναι, σήμερα ειδικά, το μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η μόνη έξυπνη αναπτυξιακή πολιτική για την Ελλάδα είναι αυτή που σέβεται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Δεν είναι μόνο υποχρέωση μας απέναντι στις επόμενες γενιές, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη» καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ.