Βάζουν... φρένο στα ηλεκτρικά πατίνια - Τα μέτρα ασφαλείας που παίρνει η εταιρεία

Μέτρα για προστασία των Αθηναίων που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime , μετά από σχετικές συζητήσεις με τον Δήμο Αθηναίων αλλά και μία μέρα μετά την προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Όπως αναφέρει η Lime, τα θέματα ασφάλειας και συνεργασίας με τις τοπικές αρχές αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφασίστηκε η μείωση της ταχύτητας των πατινιών, η αποθάρρυνση της οδήγησης των πατινιών σε λεωφόρους με μεγάλη κίνηση, ενώ θα διανεμηθούν και δωρεάν κράνη.

Αναλυτικά:

  1. Με στόχο την καλύτερη υιοθέτηση των ηλεκτρικών πατινιών της Lime από ολόκληρη την κοινωνία και θέτοντας τα θέματα της ασφάλειας ως βασική προτεραιότητα, η Lime αποφάσισε να μειώσει την ταχύτητα στα 20 χλμ/ώρα. Η Αθήνα θα αποτελέσει την πρώτη πόλη στην Ευρώπη όπου η Lime μειώνει την ταχύτητα των πατινιών.
  2. Η Lime θα αποθαρρύνει την οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών της στις πιο επιφορτισμένες με κίνηση λεωφόρους της πόλης χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS και δημιουργώντας εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.
  3. Η Lime θα υλοποιήσει την παγκόσμια δράση της εταιρείας και στην Αθήνα, μέσω της οποίας θα διανεμηθούν δωρεάν κράνη σε στρατηγικά σημεία της πόλης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να τα χρησιμοποιούν όταν οδηγούν τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα.

Εξάλλου τα ίδια μέτρα θα ληφθούν και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο διευθυντής κυβερνητικών σχέσεων της Lime για την Ελλάδα, Αλεσάντρο Τομάσι, συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «το αίτημα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη υλοποιείται ήδη από την ομάδα μηχανικών μας, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας στα θέματα ασφάλειας. ‘Ο,τι ανακοινώσαμε νωρίτερα σήμερα για την πόλη της Αθήνας, θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα. Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη μεσογειακή πόλη που συνεργάστηκε μαζί μας για τη λειτουργία των ηλεκτρικών πατινιών και δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί της για ένα καινοτόμο σύστημα κινητικότητας στην πόλη» υπογράμμισε ο κ. Τομάσι.