Δύο τιγράκια γεννήθηκαν στο Ζωολογικό Πάρκο της Πέγειας στην Κύπρο

Δύο πανέμορφα μικρά τιγράκια γεννήθηκαν στο Ζωολογικό Πάρκο της Πέγειας, στην Κύπρο. Οι γονείς τους, δύο ενήλικες τίγρεις με καταγωγή από την Τσεχία αφίχθηκαν στο Ζωολογικό Πάρκο της Πέγειας το 2012 και είναι η 2η τους γέννα, αφού πριν ένα χρόνο γέννησαν τη μικρή Λάρα, την οποία μεγάλωσαν οι άνθρωποι του Πάρκου λόγω απόρριψης από τη μητέρα της.

Σήμερα η Λάρα είναι υγιέστατη, σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τα ζώα και το προσωπικό του Ζωολογικού Πάρκου Μιχάλη Πίττα, αλλά δυστυχώς -όπως είπε- σύντομα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο Ζωολογικό Κήπο, το πιο πιθανό στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με τον κ. Πίττα, τα δύο μικρά τιγράκια γεννήθηκαν πριν τρεις μήνες και η μητέρα τους τα μεγαλώνει με ιδιαίτερη φροντίδα χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ θα παραμείνουν στο ίδιο κλουβί με τους γονείς τους για τουλάχιστον για 18 με 24 μήνες.

Ακόμη η βάφτιση τους δεν έγινε και όπως ανέφερε ο κ. Πίττας θα διεξαχθεί διαγωνισμός στο Facebook προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να διαλέξει ονόματα και να επιλεγεί το καλύτερο για αυτά. Πρόσθεσε, επίσης, πως οι τίγρεις της Σιβηρίας είναι οι μεγαλύτερες γάτες στον κόσμο, αφού μπορούν να φθάσουν μέχρι τρία μέτρα μήκος ενώ το αρσενικό μπορεί να ζυγίσει μέχρι και 400 κιλά και το θηλυκό γύρω στα 300.

Οι τίγρεις της Σιβηρίας συνέχισε, στη φύση κυνηγούν διάφορα ζώα όπως κουνέλια, ελάφια, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους θηλαστικά, αλλά ακόμη και πουλιά , αγριογούρουνα και ψάρια, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ. Στο Ζωολογικό Πάρκο τρέφονται με διάφορα είδη κόκκινου και λευκού κρέατος. Οι τίγρεις της Σιβηρίας ζουν κυρίως στα δάση της νοτιοανατολικής Ρωσίας από τα Αρκτικά δάση στα ανατολικά και νότια του ποταμού Αμούρ στη Ρωσία αλλά ακόμη και στη Κίνα και στη Βόρεια Κορέα.

Θεωρείται -όπως είπε- είδος απειλούμενο με εξαφάνιση. Σημειώνεται ότι στο Ζωολογικό Κήπο της Πέγειας ο επισκέπτης σε ένα καταπράσινο περιβάλλον 100.000 τ.μ. μπορεί να συναντήσει πάνω από 1.000 είδη πουλιών και ζώων από κάθε γωνιά του πλανήτη.