Πολύ σημαντικό για την Ελλάδα το Eurogroup της 11ης Μαΐου δηλώνει ο Πιερ Μοσκοβισί

Σε άμεση συμφωνία με τους πιστωτές της κάλεσε την Ελλάδα ο Επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί. Σε δηλώσεις του στους Financial Times από την Ουάσινγκτον, o κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, διαφορετικά η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με μια ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα, ο κ. Μοσκοβισί επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, και τόνισε πως χρειάζεται μια λεπτομερή λίστα με προτάσεις από την Ελλάδα μέχρι τις 11 Μαΐου.

«Θα έχουμε δύο σημαντικές συναντήσεις. Το πρώτο Eurogroup στην Ρίγα στις 24 Απριλίου δεν πρέπει να πάει χαμένο, θα είναι μία χρήσιμη συνάντηση όπου θα διαπιστώσουμε τι πρόοδος έχει σημειωθεί. Η επόμενη είναι στις 11 Μαΐου όπου σίγουρα θα είναι και η αποφασιστική» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Επίτροπο, αν δεν μπορεί να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης, σε περίπτωση Grexit, αυτό σημαίνει ότι το ευρώ δεν είναι πλέον ένα ενιαίο νόμισμα. «Σε αυτή την περίπτωση το ευρώ θα είναι πιο αδύναμο για αυτό θέλουμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης», τόνισε χαρακτηριστικά, και υπογράμμισε ότι ένα Grexit θα ήταν αρνητικό τόσο για την Ευρωζώνη και τους Έλληνες όσο και για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.