Βήματα προόδου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών προβλέπει η Κομισιόν

Σημαντικά βήματα προόδου στις συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών διαπίστωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κληθείς να σχολιάσει εάν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς στη λίστα των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι, με βάση τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, στόχος είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς ως το τέλος Απριλίου.

Υπενθύμισε ότι το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup της Λετονίας στις 24 Απριλίου και σημείωσε πως θα ήταν «ευπρόσδεκτη» η επίτευξη συμφωνίας πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του Eurogroup. «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και σημειώνουμε πρόοδο βήμα-βήμα», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής την ώρα που κοινοτικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο χθεσινό Euroworking Group δεν δόθηκε κανενός είδους τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά.

Καταλήγοντας οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι απομένουν να γίνουν πολλά σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να ληφθεί μια απόφαση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.