Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα που θα καταβάλλει η Σκλαβενίτης για την απόκτηση της Βερόπουλος ανέρχεται στα 600 εκ. ευρώ.
Το τίμημα αυτό, αφορά τις υποχρεώσεις της αλυσίδας σε προμηθευτές, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, εργαζόμενους και ενοίκια. Με βάση τον ισολογισμό της Βερόπουλος για το 2013, το σύνολο των υποχρεώσεων της ανέρχεται στα 450 εκατ ευρώ (εκ των οποίων τα 350 εκατ ευρώ είναι βραχυπρόθεσμες), ενώ κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι εντός του 2014 αυτές διευρύνθηκαν περαιτέρω.
Με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2013, καθώς η Βερόπουλος δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη ισολογισμό για το 2014, οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές ανέρχονται στα 18 εκατ ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία στα 10 εκατ ευρώ.
Εκείνο που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν ο βασικός μέτοχος της αλυσίδας Νίκος Βερόπουλος, εκτός από το ποσοστό που θα διατηρήσει στην εταιρία (το 40%), θα λάβει επιπλέον χρήματα από την πώληση της αλυσίδας. Ακόμη και στην περίπτωση πάντως που η συμφωνία δεν προβλέπει καταβολή χρημάτων προς τον κ. Ν. Βερόπουλο, στον οποίο ανήκουν πολλά εκ των καταστημάτων της αλυσίδας , κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι θα διατηρήσει αρκετά από αυτά, λαμβάνοντας ενοίκια από τον νέο ιδιοκτήτη.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών, προβλέπει την απόκτηση του 60% της Βερόπουλος (της μητρικής) από την Σκλαβενίτης, με την προοπτική εξαγοράς του υπολοίπου 40% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Σύμφωνα με τη συμφωνία τα καταστήματα VERO σε Σερβία και ΠΓΔM θα παραμείνουν στον έλεγχο του Νίκου Βερόπουλου. Οι συζητήσεις για τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2014 και σε πρώτη φάση οδήγησαν στην εξαγορά από τη Σκλαβενίτης της συμμετοχής της Βερόπουλος στην αλυσίδα Χαλκιαδάκης η οποία δραστηριοποιείται στην Κρήτη.
Με την εξαγορά της Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης, δημιουργείται ένας υπερόμιλος σουπερμάρκετ, ο οποίος θα έχει τζίρο πάνω από 2 δις ευρώ και θα αριθμεί περί τα 330 καταστήματα τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και σε 47 επαρχιακές πόλεις.
Μάλιστα στο νομό Αττικής ο νέος Όμιλος θα αναδειχτεί πρωταγωνιστής καθώς θα διαθέτει πάνω από 200 καταστήματα (ο Σκλαβενίτης έχει πάνω από 110 και ο Βερόπουλος πάνω από 90).
Με ένα άκρως μελετημένο businessplan η Σκλαβενίτης έχει προχωρήσει την τελευταία τριετία σε μια σειρά στρατηγικών κινήσεων εν μέσω κρίσης, οι οποίες δείχνουν την πρόθεση της οικογένειας να προκαλέσει σημαντικές ανακατατάξεις στον κλάδο και να πρωταγωνιστήσει τόσο στο λιανεμπόριο τροφίμων (με την απόκτηση της Χαλκιαδάκης), όσο και στο χονδρεμπόριο τροφίμων και αναλώσιμων ειδών, δραστηριότητες που πήρε ως «προίκα» από τη Makro.