Περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ ζητά το ΔΝΤ από την Ελλάδα λένε τα γερμανικά ΜΜΕ

Περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ φέρεται να ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Ελλάδα, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Αναφερόμενα στη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τα γερμανικά ΜΜΕ εστιάζουν στις διαβεβαιώσεις του κ. Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα θα καταβάλει κανονικά τις υποχρεώσεις της και θα εφαρμόσει στην πράξη τις μεταρρυθμίσεις.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) επικαλείται πληροφορίες από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να μην επιμείνει μέχρι τον Ιούλιο σε μια σειρά από περικοπές ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της πολυπόθητης βοήθειας προς την Ελλάδα. Όπως αναφέρει, το ΔΝΤ ζητεί περικοπές συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ, την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας είναι πιο «ευέλικτοι».

Καταλήγοντας, τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της στις Βρυξέλλες θα ενταθούν αυτή την εβδομάδα.