Η Ελλάδα χρεοκοπεί, αλλά ανακοινώνει προσλήψεις

«Η Ελλάδα χρεοκοπεί μετά το Πάσχα;» αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα «Βild» σε δημοσίευμά της και επισημαίνει ότι, η Αθήνα βρίσκεται υπό πίεση χρόνου. «Για τους Έλληνες ο χρόνος τρέχει και την προσεχή εβδομάδα, το ΔΝΤ περιμένει από την Αθήνα την δόση, ύψους περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ», γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας. «Τώρα και η Ελλάδα προειδοποιεί ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει την δόση στις 9 Απριλίου. Τα χρήματα που βρίσκονται στο ταμείο της Ελλάδας δεν επαρκούν για να πληρωθούν οι συντάξεις”, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Ευρωζώνης στο Reuters ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει αυτή την πληροφορία. Αλλά την Τετάρτη (02/04), όπως επεσήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, Ν. Βούτσης, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό “Spiegel” για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, αλλά και για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, τα χρήματα που έχει στο ταμείο της η Αθήνα επαρκούν μέχρι τις αρχές Απριλίου».

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως τα χρήματα επαρκούν μόνο μέχρι τα μέσα Απριλίου κι ότι, αν δεν εισρεύσουν έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση για ότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ».

Η «Bild» προσθέτει: «Όταν ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι τα 450 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να μην αποπληρωθούν στην ώρα τους, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης έσπευσε να καθησυχάσει τους Έλληνες σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι λέγοντας ότι “λεφτά υπάρχουν”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων, χτες, στην ελληνική τηλεόραση: “Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι, η Ελλάδα, από τον Αύγουστο του 2014, μέχρι σήμερα, δεν έχει λάβει καμία οικονομική βοήθεια. Ο ίδιος πάντως, παραδέχτηκε, ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην Αθήνα», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

Σε άλλο της άρθρο η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας επισημαίνει ότι, η ελληνική κυβέρνηση, παρά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ανακοινώνει προσλήψεις. «Η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά της προβλήματα , ανακοίνωσε θέλει να προσλάβει 4.500 γιατρούς», αναφέρει η Bild.