Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το φετινό επίδομα θέρμανσης - Έως τις 22 Δεκεμβρίου η καταβολή της πρώτης δόσης

Το δρόμο για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης έχει ανοίξει η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καθορίστηκαν τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και τα ποσά του επιδόματος το οποίο όπως και πέρυσι θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, τέλος Δεκεμβρίου, τέλος Φεβρουαρίου και τέλος Απριλίου.

Η αγορά «ζεσταίνεται» εν όψει του χειμώνα σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης και καυσόξυλα. Αυξημένο είναι, μάλιστα, το ενδιαφέρον για το φετινό επίδομα θέρμανσης. Μέσα σε 10 ημέρες που είναι ανοιχτή η πλατφόρμα, πάνω από μισό εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν κάνει τη σχετική αίτηση, προκειμένου πριν τις γιορτές να πάρουν την προκαταβολή της ενίσχυσης.

Στις ορεινές περιοχές ήδη δουλεύουν ασταμάτητα τζάκια, σόμπες και καλοριφέρ, ενώ υπενθυμίζεται ότι μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η προκαταβολή και το Φεβρουάριο η δεύτερη δόση.

Σε δόσεις η εξόφληση του επιδόματος θέρμανσης

Η πληρωμή του επιδόματος υπολογίζεται πως θα γίνει σε τρεις δόσεις και θα σχετίζεται με την ημερομηνία καταχώρησης των σχετικών παραστατικών:

-Έως τα τέλη Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

-Έως τις 29 Φεβρουαρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.

-Έως τις 28 Απριλίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2024.