Ελεγχοι Σκρέκα σε σούπερ μάρκετ: «Στόχος τα 1.000 προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής - Θα κερδίσουμε την μάχη με ακρίβεια»

Ενημερωτική επίσκεψη σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής» πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας συνομίλησε με υπαλλήλους και έλεγξε ιδίοις όμασι κατά πόσο τηρούνται οι δεσμεύσεις των εταιρειών που έχουν ενταχθεί στην μόνιμη μείωση τιμής.

Μόνιμη μείωση Τιμής

Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» 650 προϊόντα από 53 εταιρείες.

Νέος στόχος της κυβέρνησης μετά τα αρχικά 500, είναι τα προϊόντα που εντάσσονται σε αυτή την πρωτοβουλία να ξεπεράσουν τα 1.000.

«Θα κερδίσουμε την μάχη»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, επεσήμανε ότι η μάχη κατά της ακρίβειας διεξάγεται σε 3 άξονες:

  • Eντατικοί έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας
  • Πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής»
  • Καλάθι του νοικοκυριού

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «η μάχη κατά της ακρίβειας στο τέλος θα κερδηθεί με την βοήθεια και των καταναλωτών».

Επιπλέον, δήλωσε ότι σύντομα θα προστεθεί μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή e-katanalotis μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλουν περιστατικά αισχροκέρδειας απευθείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τιμές ελαιολάδου

Τέλος, όσον αφορά τις τιμές του ελαιολάδου ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι γίνονται έλεγχοι σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και όπου παρατηρηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας θα επιβάλλονται πρόστιμα τα οποία θα ανακοινώνονται.