Πρόδρομος για αποφάσεις η συνάντηση του Βερολίνου

Εκτενή αναφορά για τη σημερινή (23/03) συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες, κάνει με σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι “η σημερινή συνάντηση μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ”.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ στο Βερολίνο θα αποτελέσει πρόδρομο για τις αποφάσεις που θα λάβει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, καθώς η χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να διευκρινίσει τα οικονομικά μέτρα που προτίθεται να λάβει το συντομότερο δυνατό αυτή την εβδομάδα, ώστε να ξεκλειδώσει τις παρακρατούμενες για μακρό χρονικό διάστημα δόσεις, οι οποίες θα κρατήσουν τη χώρα στη ζωή.

«Εγκλωβισμένη εκτός αγορών με τα ταμεία να ξεμένουν, η Ελλάδα ξύνει τον πάτο του βαρελιού για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις εν μέσω ενδείξεων ότι θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα έως τις αρχές του επόμενου μήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.