«Καλάθι του νοικοκυριού»: Να βάλουν «πλάτη» υποσχέθηκαν οι βιομήχανοι τροφίμων - ποτών

Να συμβάλουν απ’ την πλευρά τους για την επιτυχία του «καλαθιού του νοικοκυριού» ώστε να διατηρηθούν σταθερές οι τιμές σε σειρά βασικών προϊόντων που είναι απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό δεσμεύτηκαν οι βιομήχανοι τροφίμων και ποτών που πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης υπό τον κ. Αδ. Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στάλθηκε στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ απ’ το υπουργείο η σχετική λίστα με τα προϊόντα που θα αποτελέσουν το «καλάθι του νοικοκυριού». Οι αλυσίδες απ’ την πλευρά τους πρέπει να δημιουργήσουν μία ομάδα απ’ τις συγκεκριμένες κατηγορίες και προϊόντα – είτε χρησιμοποιώντας προϊόντα γνωστών brands είτε ιδιωτικής ετικέτας – τα οποία θα έχουν όσο το δυνατόν σταθερές τιμές. Για να το επιτύχουν βέβαια αυτό, όπως εξάλλου είχαν τονίσει οι εκπρόσωποι τους την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει και η Βιομηχανία απ’ την πλευρά της να αναλάβει αντίστοιχες δεσμεύσεις με δεδομένο πως τα περιθώρια είναι μεγάλα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη φάνηκε πως και οι Βιομήχανοι συντάσσονται με την προσπάθεια.

PHOTO_1

Μάλιστα μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων ζήτησε από την βιομηχανία τροφίμων να συμμετάσχει στην προσπάθεια για το «καλάθι του νοικοκυριού» με εποικοδομητικό τρόπο έτσι ώστε να «χτίσουμε» ένα καλάθι προϊόντων που θα προσφέρεται στον Έλληνα καταναλωτή στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, κάτω από τον πληθωρισμό. Ο Σύνδεσμος αποδέχτηκε την πρόταση του Υπουργείου, δεσμεύτηκε να ενημερώσει τα μέλη του και να εργαστεί εποικοδομητικά με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ώστε το καλάθι του νοικοκυριού να έχει επιτυχία και να βοηθήσει σημαντικά στη διαβίωση του ελληνικού νοικοκυριού μέσα σ’ αυτές τις πρωτοφανώς δύσκολες συνθήκες. Η Κυβέρνηση ασφαλώς θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες σε όλο το μήκος της αγοράς για να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή».

 

PHOTO_2

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γιώτης, επικεφαλής της ομώνυμης βιομηχανίας τροφίμων, οι Αντιπρόεδροι κ. κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης και Ευστάθιος Λοϊζος, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Μανώλης Καραμολέγκος, τα μέλη του ΔΣ, κ. Αγγελική Οικονόμου, κ. Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς και κ. Αλέξανδρος Κίκιζας και η Γενική Διευθύντρια, κ. Βάσω Παπαδημητρίου.

Τον υπ. Ανάπτυξης πλαισίωσαν ο αναπληρωτής υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης και ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης τήρηση των κανόντων περί ανταγωνισμού η σημερινή τηλεδιάσκεψη, όπως γνωστοποίησε το υπ. Ανάπτυξης, μαγνητοφωνήθηκε και τηρήθηκαν πρακτικά.