Λ. Οικονόμου: "Θέλουν μεθοριακό επεισόδιο οι Τούρκοι" - "Είμαστε σε επιφυλακή"

Τον κώδωνα του κινδύνου για την συμπεριφορά των Τούρκων στον Έβρο και το ενδεχόμενο προσπάθειας δημιουργίας μεθοριακού επεισοδίου στην περιοχή, έκρουσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Στο πλαίσιο αυτό και μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ξεκαθάρισε πως οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να ενεργήσουν όπως «επιβάλει το εθνικό συμφέρον».

«Θέλω να επισημάνω ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πάνω στις νησίδες του Έβρου- και με την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή- μια αρκετά προκλητική συμπεριφορά από πλευράς τουρκικών αρχών προκειμένου με εύλογη ανησυχία να θελήσουν  να ωθήσουν τα πράγματα στη δημιουργία και ενός μεθοριακού επεισοδίου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Eίμαστε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι παρακολουθούμε και ενεργούμε ότι επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».

Τι είπε ο Λευτέρης Οικονόμου για το περιστατικό των 38 μεταναστών

Αναφερόμενος δε στο περιστατικό των 38 μεταναστών, έψεξε την αντιπολίτευση για την στάση της και την επιλογή της να επιμείνει στο επίμαχο ζήτημα. «Οι 38 μετανάστες σύμφωνα με τα στίγματα βρίσκονταν επί τουρκικού εδάφους αδιαμφισβήτητα. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με βασικό μοχλό τα μηνύματα της  ΜΚΟ HumanRights360 αξιολογήθηκε ως υποκινούμενος με σκοπό να διευκολυνθεί ο τουρκικός σχεδιασμός  για κατασκευασμένα συνοριακά επεισόδια. Και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να χρησιμοποιείται μια αρκετά ύποπτη επιχειρησιακή τακτική από τις τουρκικές αρχές», σημείωσε.