Στα 39 από τα 42 ευρώ η μέση επιδότηση ρεύματος - Live οι ανακοινώσεις

Tα νέα μέτρα ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά των ανατιμήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου για τον Φεβρουάριο, ανακοινώνει στις 10:30 το πρωί, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μέση μηνιαία επιδότηση θα μειωθει για κάθε νοικοκυριό στα 39 ευρώ από 42 ευρώ/Mwh τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζετα ότι τον Ιανουάριο, επιδοτούνταν όλες οι παροχές κύριας κατοικίας ανεξαρτήτως εμβαδού, ρύθμιση που αφορά πάνω από 4 εκατ. νοικοκυριά. Για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες επιδοτήθηκε το 80%.

Τα εμπορικά – μη οικιακά τιμολόγια θα επιδοτηθούν με 65 ευρώ/MWh, υπενθυμίζεται ότι οι επιδοτήσεις αυτές ήταν οριζόντιες τον Ιανουάριο. Αναμένεται από τον τρέχοντα μήνα να ανακοινώσει ο ΥΠΕΝ πως θα επιλεγούν οι επαγγελματικοί κλάδοι, που λαμβάνουν προτεραιότητα στην επιδότηση.

Για το φυσικό άεριο η έπτωση της ΔΕΠΑ αναμένεται στο ύψος των 16-20 ευρώ/MWh καθώς και τα 20 ευρώ/MWh από το ΥΠΕΝ πρόσθετα.

Για τα μη οικιακά, δηλαδή τα εμπορικά τιμολόγια του φυσικού αερίου οι επιδοτήσεις τον Ιανουάριο έφτασαν στα 30 ευρώ.
Τον Ιανουάριο τα νοικοκυριά, τα οποία είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είχαν μέση μηνιαία ενίσχυση στα 54 ευρώ, ενώ η επιδότηση τον Φεβρουάριο θα περιοριστεί στα 51 ευρώ.