Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων - Γήπεδα και αποκριάτικες εκδηλώσεις στην ατζέντα

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας. Στο «τραπέζι» αναμένεται να βρεθούν τόσο η πληρότητα στα γήπεδα όσο και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις καθώς στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγει το τριώδιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε πως θα ήταν προτιμότερο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα. Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση».

Παράλληλα, τόνισε πως η πανδημία εξακολουθεί να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης ωστόσο σχολίασε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη: «Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή πχ έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη».

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου σχολίασε ενόψει των Αποκριών πως το πρόβλημα σε αυτές τις μορφές διασκέδασης είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε αυτούς που συμμετέχουν.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας χθες στα «Παραπολιτικά 90,1», προανήγγειλε σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων.

«Ήδη, κάποιοι από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα έχουν αρθεί, νομίζω ότι σταδιακά θα πάμε σε μια αποκλιμάκωση. Περιμένουμε την επιτροπή, που σταθμίζει συνεχώς τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση μία είναι η καθαρή γραμμή και αυτή αφορά τα προνόμια των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων συμπολιτών μας» τόνισε.