Εκτός ατζέντας του Eurogroup το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

Άμεσα απάντησε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στους νέους ισχυρισμούς του Υπουργού Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί από τις συζητήσεις που θα έχουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας (09/03).

«Συζήτηση για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας του Eurogroup της Δευτέρας» ξεκαθάρισε το απόγευμα της Τετάρτης (04/03) ο Εκπρόσωπος του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει τρίτο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δηλώσεις του Ντε Γκίντος την περασμένη Δευτέρα είχαν διαψευσθεί τόσο από τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, όσο και από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Την Τετάρτη, ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας επανήλθε και, μάλιστα, επανέλαβε την εκτίμηση ότι το τρίτο πρόγραμμα θα κυμαίνεται από τα 30 δισ. ευρώ ως τα 50 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα ο κ. Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Βαρκελώνη ότι «έχουμε και εμείς αυτούς τους τέσσερις μήνες, πρώτον, για να δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση, για να δούμε πως η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στους όρους και να προσπαθήσουμε να καθορίσουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια που ουσιαστικά είναι μια τρίτη διάσωση».