Άνοδος στο Χρηματιστήριο

Μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της στο Eurogroup της Παρασκευής έγινε εντυπωσιακό ξεκίνημα στις Χρηματιστηριακές αγορές. Αυτό φαίνεται με τον Γενικό Δείκτη που έφτασε να ενισχύεται μέχρι και κατά +7,20%, ενώ αυτή την ώρα  καταγράφει άνοδο της τάξεως του +7,51%, ευρισκόμενος στις 918,28 μονάδες, με τζίρο γύρω στα 117 εκατ. ευρώ καθώς οι τράπεζες ενισχύονται πλέον σε διψήφια ποσοστά.

Στα χέρια των “θεσμών” και του ΔΝΤ βρίσκεται πλέον η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να υλοποιήσει κ επίσης η Κομισιόν έχει χαρακτηρίσει ήδη (όπως αναφέρει η Bild) «επαρκή» τη λίστα Βαρουφάκη, την οποία θεωρεί ως πολύ καλή αφετηρία για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Το Eurogroup (που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης στις 15.00 ώρα Ελλάδος) αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής, οπότε οι προϋποθέσεις για το ελληνικό Χρηματιστήριο – σε αυτή τη φάση τουλάχιστον – θεωρούνται καλές.

Θετικά είναι επίσης τα νέα όσον αφορά την αγορά ομολόγων. Οι αποδόσεις στα 3ετή ομόλογα έχουν υποχωρήσει στο 13,80%, ενώ στα 10ετή βρίσκονται κάτω από το 10%, και συγκεκριμένα στο 8,98%. Στα 5ετή ομόλογα η απόδοση βρίσκεται στο 12,24%.