Τζέικομπ Λιου: Κάλεσε την Ελλάδα και τους εταίρους να ρίξουν τους τόνους

«Πιστεύω πως όλοι πρέπει να μειώσουν λίγο την ένταση στη συζήτηση, πρέπει να έχουμε έναν διάλογο κατά τον οποίο η Ελλάδα και όλα τα μέρη με τα οποία εμπλέκεται θα αναζητήσουν μια πρακτική, πραγματιστική οδό προς τα εμπρός», είπε ο Υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζέικομπ Λιου μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Ο κ. Λιου κάλεσε την Ελλάδα και τους εταίρους της στην Ευρώπη να ρίξουν τους τόνους στις συζητήσεις με σκοπό να βρεθεί μια λύση, η οποία θα διέπεται από «πραγματισμό», όσον αφορά το χρέος της Αθήνας αλλά και τη χαλάρωση των μέτρων λιτότητας.

«Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων», πρόσθεσε ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αναφερόμενος στις προσπάθειες να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί γρήγορα μια συμφωνία.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της Ομάδας των Είκοσι (G20), κατά την οποία η Ελλάδα θα είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης και παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν βρίσκονται επισήμως στην ατζέντα της συνόδου της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Λιου δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πολλές θυσίες και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της κατά την πορεία των τελευταίων ετών. Έχει πλέον πιο σταθερά θεμέλια και πρέπει να οικοδομήσει πάνω σε αυτά τα πιο σταθερά θεμέλια».