Πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, εντόπισε η ExxonMobil

Η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την ανακάλυψη ενός τεράστιου κοιτάσματος στο οικόπεδο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η εν λόγω πηγή, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, ανέφερε πως «το κοίτασμα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το Zohr αλλά έχει παρόμοιο αποθεματικό».

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή της Κύπρου, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο «Agenzia Nova», στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2019, που διεξάγεται στο Κάιρο. Ο ίδιος αξιωματούχος συνέκρινε την ανακάλυψη της ExxonMobil με το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί ως τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, το αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ExxonMobil οικόπεδο 10 ΑΟΖ

Την μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στην ιστορία της, ετοιμάζει η Τουρκία

Την ίδια ώρα η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στην ιστορία της.

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» πραγματοποιείται τη στιγμή που κορυφώνεται το ενδιαφέρον για τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι ζητούν με επιτακτικό τρόπο μερίδιο από αυτά τόσο για την ίδια την Τουρκία όσο και για το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος.

Διαβάστε αναλυτικά στο economistas.gr για για το μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο αλλά και τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση που θα πραγματοποιήσει η Τουρκία στο αμέσως προσεχές διάστημα καθώς και τις αξιώσεις της Άγκυρας για τα κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ.

 

Προτεινόμενα για εσάς