Πρόεδρος ΔΕΗ: Πιθανή αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος, πάντως το ρεύμα είναι φθηνότερο τώρα και θα παραμείνει φθηνότερο, από ότι το παραλάβαμε», τόνισε μιλώντας σε δικτυακό κανάλι.

Ο κύριος Παναγιωτάκης και σημείωσε πως σύντομα θα γίνει ο επόμενος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, την οποία και επιδιώκει η επιχείρηση στο πλαίσιο της στροφής στην πράσινη ενέργεια.

Όπως ο ίδιος αναφέρει «είναι εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα όταν όλη η Ευρώπη μιλάει για απομάκρυνση από το λιγνίτη. Όμως οι μονάδες αυτές είναι πια κερδοφόρες και η Ελλάδα θα χρειάζεται το λιγνίτη τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια».

Τέλος, αναφορικά με τα τιμολόγια, ο επικεφαλής της ΔΕΗ τονίζει ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες και για επιδιόρθωση πως μπορεί να επανεξεταστεί το ποσοστό που είναι σήμερα και το οποίο ανέρχεται στο 15%.