Η...ώρα των θυρίδων, για χρέη στο Δημόσιο-Κατασχέσεις χωρίς προειδοποίηση

«Μπλόκο» στις θυρίδες και κατάσχεση, για όσους χρωστούν στο Δημόσιο, έρχεται με σχετικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών. Το σημαντικό είναι ότι το άνοιγμα και η δέσμευση του περιεχομένου  θα γίνεται χωρίς προειδοποίηση του κατόχου.

Μέχρι σήμερα το περιεχόμενο τραπεζικής θυρίδας μπορούσε να δεσμευτεί όταν βεβαιωνόταν φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ και στην περίπτωση που νομικό ή φυσικό πρόσωπο είχε οφειλή χαρακτηρισμένη ως ανεπίδεκτη είσπραξης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, θα περιληφθεί και σειρά ρυθμίσεων φορολογικού χαρακτήρα που θα αφορούν σε εκατομμύρια φορολογουμένους.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται:

–η αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος ως μέσου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου ποσοστού δαπάνης με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για τη λήψη της έκπτωσης φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο,

– η μείωση του ορίου συναλλαγής πάνω από το οποίο είναι υποχρεωτική η πληρωμή με τραπεζικό μέσο, όπως είναι η πιστωτική- χρεωστική κάρτα ή η πίστωση τραπεζικού λογαριασμού.

Τέλος, σχεδιάζεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή με μορφή νέου νομοσχεδίου ή τροπολογίας η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.