Ο γίγαντας που αποδείχτηκε νάνος. «Μαύρη τρύπα» ενός δισ. για την Folli-Follie

Πολύ μικρότερου μεγέθους από ότι εμφανιζόταν στις οικονομικές καταστάσεις αποδεικνύεται  η Folli Follie Group ,σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Alvarez & Marshal για τη δραστηριότητα του ομίλου στην Ασία.

Σύμφωνα με την έκθεση που παραδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στον κύκλο εργασιών της  εταιρείας στην Ασία εμφανίζεται «μαύρη τρύπα» ενός δισ. δολαρίων και 290 εκατομμυρίων δολαρίων στα ταμειακά διαθέσιμα.

Αναλυτικά, τα στοιχεία δείχνουν πως τα έσοδα της FFG από τις θυγατρικές της στην Ασία ήταν μόλις 116,8 εκατ. δολάρια αντί για 1,112 δισ. δολαρίων, που ανέφεραν οι οικονομικές καταστάσεις για το 2017, οι οποίες ανακλήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, ενώ από τα 296 εκατ. δολάρια τραπεζικών διαθεσίμων που παρουσιάζουν μόλις 6,4 εκατ. δολάρια ήταν στα ταμεία της εταιρείας.

Σημαντικές αποκλίσεις υπάρχουν και στα κέρδη, τα οποία εμφανίζονται στα 315,4 εκατ. δολάρια ενώ η Alvarez & Marsal τα αποτίμησε σε 44,7 εκατ. δολάρια αλλά και οι απαιτήσεις της εταιρείας που εμφανίζονταν στα 718,9 εκατ. δολάρια από 99,1 εκατ. δολάρια που αναφέρει η έκθεση, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα είναι ζημιές 44,7 εκατ. δολαρίων από κέρδη 316,44 εκατ. δολαρίων που ισχυριζόταν η Folli Follie.