Ανατροπή συσχετισμών στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η πλευρά Καλλιτσάντση με + 5,2%

Η πλευρά Καλλιτσάντση απέκτησε ποσοστό ύψους 5,2%, του Amber Capital στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ έναντι 2,15 ευρώ ανά μετοχή. Το σύνολο της συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε με τη μορφή προσυμφωνημένης πράξης στο Χρηματιστήριο τοποθετείται στα επίπεδα των 20 εκατ. ευρώ.

Το Amber Capital πούλησε το σύνολο της συμμετοχής του σε φίλιες προς την πλευρά Καλλιτσάντση δυνάμεις και πλέον δεν κατέχει μετοχές στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ανατροπή δυνάμεων

Η εξέλιξη αυτή επιφέρει ανατροπή στους υπάρχοντες συσχετισμούς δυνάμεων στον Όμιλο. Η απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού από δυνάμεις που συντάσσονται με το στρατόπεδο Καλλιτσάντση μεταβάλλει σημαντικά το τοπίο αναφορικά με τα ποσοστά που ελέγχουν οι Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης από τη μία πλευρά και οι Λ. Μπόμπολας – Δ. Κούτρας από την άλλη. Έρχεται, δε, ως συνέχεια των έμπρακτων κινήσεων για αύξηση των μετοχικών ποσοστών αδελφών Καλλιτσάντση.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, το συνολικό ποσοστό των κ.κ. Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντση στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου ανέρχεται σε 15,589%. Με την προσθήκη του ποσοστού του Amber Capital σε δυνάμεις που, όπως αναφέρθηκε, συντάσσονται με την πλευρά Καλλιτσάντση, ελέγχεται πλέον άμεσα ποσοστό που ανεβαίνει στο 20,843% ή πολύ κοντά σε αυτό.

Από το newsletter του PolitisOnline με τη συνεργασία του economico.gr