Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις, οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες

Νέα προειδοποίηση στην Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, απηύθυνε για ακόμη μια φορά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπενθυμίζοντας στο νέο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως η χώρα έχει υποχρεώσεις και ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την ΕΕ.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την ανακοίνωση σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα, και προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι είναι πολύ νωρίς για να πει οτιδήποτε και πως αναμένει να δει τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση.

Πάντως, νωρίτερα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, άφησε ανοιχτή την πιθανότητα επιμήκυνσης του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ή αναδιάρθρωσής του.

«Η επιμήκυνση του προγράμματος είναι σίγουρα μια πιθανότητα ή μια επιλογή και θα συμμετάσχουμε εποικοδομητικά σε κάθε συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κοτέ, προσθέτοντας πως «όπως πάντα, εξαρτάται από το πώς θα διατυπωθεί ένα τέτοιο αίτημα και από το γενικότερο πλαίσιο – αλλά είναι κατ’ αρχήν μια επιλογή».