Καμπανάκι τραπεζιτών για τις αναλήψεις μετρητών: προσοχή στις ληστείες!

Σε διττό πρόβλημα εξελίσσεται η μαζική ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες – κυρίως από ηλικιωμένους – λόγω της αβεβαιότητας για τις οικονομικές εξελίξεις και της συνεχούς καταστροφολογίας, σημειώνει η οικονομική ιστοσελίδα money guru.

Όπως σημειώνεται, από τραπεζικούς κύκλους της χώρας έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο μικροκαταθέτες είτε να μεταφέρουν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού είτε να προβαίνουν σε μαζικές αναλήψεις μετρητών για να τα κρύψουν “σε ασφαλές μέρος”.

Η τάση αυτή μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη, πρώτον διότι οι τράπεζες ενδέχεται να στραγγίξουν από μετρητά και δεύτερον διότι δεν αποκλείεται να υπάρξει κύμα ληστειών, με δεδομένο ότι οι εγκληματίες γνωρίζουν πλέον ότι σε πολλά σπίτια υπάρχουν μεγάλα ποσά σε μετρητά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θύματα είναι κυρίως ηλικιωμένοι, που κατά κανόνα λόγω ανασφάλειας έχουν περισσότερα μετρητά «κάτω από το στρώμα». Παράλληλα, υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα, τα οποία παρακολουθούν τους καταθέτες από τη στιγμή που παίρνουν τα χρήματα στο γκισέ μέχρι το σπίτι τους και «χτυπούν» λίγες ώρες αργότερα.

Έτσι, τόσο οι τράπεζες όσο και η αστυνομία ζητούν από τους καταθέτες να είναι προσεκτικοί και συγκρατημένοι, καθώς κινδυνεύουν όχι μόνο να χάσουν όλες τις οικονομίες τους, αλλά και να πέσουν θύματα βίας από τους αδίστακτους ληστές.

Λεπτομέρειες στο: http://www.moneyguru.gr/CMS/kampanaki-trapeziton-gia-analipsis-metriton-7118