Ικανοποιημένος ο Ντάισελμπλουμ για την επίτευξη συμφωνίας

Ικανοποιημένος για την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο εμφανίστηκε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση της των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Είναι εξαιρετικό» που επετεύχθη συμφωνία εγκαίρως, σχολίασε και πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει πως όλες οι πλευρές εργάστηκαν σκληρά και με αφοσίωση για να συμβεί.

«Σήμερα θα συζητήσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να επιτευχθούν και την τυπική διαδικασία λήψης αποφάσεων που περιλαμβάνει την έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια, τον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης» ανέφερε.

Τόνισε ότι σήμερα δεν θα συζητηθεί το μέγεθος της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα. «Αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στη συνέχεια» συμπλήρωσε, για να τονίσει ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε αν η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί σε υποδόσεις.

Σχετικά με τον νέο Πρόεδρο του Eurogroup που θα εκλεγεί σήμερα, ο κ. Ντέισελμπλουμ σημείωσε ότι το πιο δύσκολο έργο που θα πρέπει να επιτύχει είναι να κρατήσει το Eurogroup ενωμένο.

Μοσκοβισί: Καθήκον του νέου επικεφαλής του Eurogroup η λύση για την Ελλάδα

Η θετική ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος θα είναι μεταξύ των βασικών καθηκόντων του νέου προέδρου του Eurogoroup, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, τρία είναι, κατά την άποψή του, τα βασικά καθήκοντα του νέου επικεφαλής:

-να διοικήσει αποτελεσματικά το Eurogroup και να προχωρήσει στην εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης
-να ολοκληρώσει με θετικό τρόπο το ελληνικό πρόγραμμα φέτος το καλοκαίρι
-να βελτιώσει τη δημοκρατική λογοδοσία του Eurogroup ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι η Κομισιόν δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Προτεινόμενα για εσάς