Diane von Furstenberg: 'Τα λιγότερα πολλές φορές είναι καλύτερα σε μια γενιά που έχει πολλές επιλογές'

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι καταναλωτές έχουν πάρα πολλές επιλογές σε όλα τα είδη και οι λιανοπωλητές κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διευρύνουν το πελατολόγιο τους.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην μόδα. Όσον αφορά τα είδη πολυτελείας, προκειμένου να τραβήξουν τους πελάτες, μειώνουν τις τιμές σε stock και έτσι μειώνεται η αξία του προϊόντος. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο να μπερδεύει, παρά να βοηθάει τους πελάτες στις αγορές τους. Η καθημερινή τους περιήγηση σε μια ατελείωτη σειρά από προϊόντα τα οποία επρόκειτο στο μέλλον να γίνουν μπλαζέ, σύμφωνα με την αγαπημένη μας σχεδιάστρια μόδας μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ένα σημαντικό βήμα να αναθεωρήσουμε λίγο τον όρο ‘είδη πολυτελείας’.

“Για μένα το επίκεντρο αυτής της χρονιάς είναι το προϊόν-φτιάχνοντας λιγότερα και κάνοντας τα καλύτερα” δήλωσε η Diane von Furstenberg νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια εκδήλωση της επενδυτικής τράπεζας Financo .

“Όλα είναι θέμα σωστής επιμελείας και καλού εμπορίου” τόνισε.

Όσον αφορά την δική της επιχείρηση όπου πέρισυ γιόρτασε 40 χρόνια από την δημιουργία του wrap φορέματος, δήλωσε ότι αυτό που πουλάει στις γυναίκες είναι η εμπιστοσύνη.

Τέλος, έκλεισε με την φράση: “είμαι ένα παλιό brand, ένα brand 40 χρονών, άρα το καλύτερο πράγμα για τα γηρατειά είναι η αξιοπιστία”.